2020. június 20., szombat

Fokhagyma tárolás

Úgy tűnik, sikerült megoldani a fokhagyma tartós tárolását, anélkül, hogy megpenészedne, megrohadna.
Egy videóban láttam, hogy az Egyesült Államokban úgy is árulnak fokhagymát, hogy a már gerezdekre szedett, megpucolt, megmosott fokhagymát üvegben árulják különféle üzletekben. Nem tudom, hogy nálunk van-e ilyen, személy szerint Én még nem találkoztam ezzel a megoldással egyik boltban sem.
Gondoltam, kipróbálom, és az összes itthon található fokhagymát megpucoltam, megmostam, felesleges részeket eltávolítottam a gerezdekről, és az összeset egy dunsztos üvegbe, majd a hűtőszekrénybe  tettem.
Csaknem egy hónapja tárolom így  fokhagymát, és semmi baja!
Ugyanolyan jó az íze, állaga, mindene. Úgyhogy aki esetleg nem próbálta, annak ajánlom szeretettel, próbálja ki bátran! 😀

2 megjegyzés:

  1. Én szeretem mindig frissen megpucolni és úgy felhasználni :) Persze, ha gyorsan kell valamihez, jobb így hozzányúlni a készhez :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahány ház, annyi szokás. :)
      Bevallom, számomra sokkal kényelmesebb így, azóta már a képen látható mennyiséget el is használtam. :)

      Törlés

A hozzászólások, csak moderálás után kerülnek megjelenítésre!