Úgy tűnik, sikerült megoldani a fokhagyma tartós tárolását, anélkül, hogy megpenészedne, megrohadna.
Egy videóban láttam, hogy az Egyesült Államokban úgy is árulnak fokhagymát, hogy a már gerezdekre szedett, megpucolt, megmosott fokhagymát üvegben árulják különféle üzletekben. Nem tudom, hogy nálunk van-e ilyen, személy szerint Én még nem találkoztam ezzel a megoldással egyik boltban sem.
Gondoltam, kipróbálom, és az összes itthon található fokhagymát megpucoltam, megmostam, felesleges részeket eltávolítottam a gerezdekről, és az összeset egy dunsztos üvegbe, majd a hűtőszekrénybe tettem.
Csaknem egy hónapja tárolom így fokhagymát, és semmi baja!
Ugyanolyan jó az íze, állaga, mindene. Úgyhogy aki esetleg nem próbálta, annak ajánlom szeretettel, próbálja ki bátran! 😀
Én szeretem mindig frissen megpucolni és úgy felhasználni :) Persze, ha gyorsan kell valamihez, jobb így hozzányúlni a készhez :)
VálaszTörlésAhány ház, annyi szokás. :)
TörlésBevallom, számomra sokkal kényelmesebb így, azóta már a képen látható mennyiséget el is használtam. :)